2013-01-20 15:19:42• hírek • Kocsis Zoltán

Négyen juthatnak az országos döntőbe a szombati versenyről

Képünk illusztáció
Képünk illusztáció

Szombat délelőtt a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium adott otthont az immár több, mint másfél évtizedes múltra visszatekintő Implom József helyesírási verseny megyei szakasza döntőjének.

A versenyen összesen hetven középiskolás mérte össze tudását a magyar nyelv ápolásának jegyében. A szatmárnémeti tanintézmények közül képviseltette magát a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Református Gimnázium, az Aurel Popp Művészeti Líceum, a Gherorghe Dragoş Szakkollégium és az Eliza Zamfirescu Technikai Líceum tanulói, míg a megyéből érkeztek versenyzők Tasnádról és Nagykárolyból is.

A gyerekeknek előbb tollbamondást követően kellett papírra vetniük a szöveget, majd feladatokat kellett megoldaniuk. A feladatlapot dr. Nagy L. László, a Szegedi Tudományegyetem professzora állította össze és Gál Gyöngyi, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség kisebbségi oktatásért felelős szaktanfelügyelője osztotta ki.

A megyei döntőről a legjobb négy diák jut be az országos fináléba, amelynek Sepsiszentgyörgy ad otthont február 7-10. között. A Kárpát-medencei fináléra Gyulán, az Erkel Ferenc Gimnáziumban kerül majd sor.

A Szatmár megyei továbbjutók névsorát és értelemszerűen az eredményeket hétfőn teszik közzé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: